Ziekteverzuimverzekering

Wanneer een werknemer ziek is, dan is de werkgever verplicht het loon van die medewerker maximaal twee jaar lang door te betalen. Over deze twee jaar betaalt u als werkgever maximaal 170% van het laatstverdiende loon inclusief aanvullingen.

In het eerste jaar is de loondoorbetalingsplicht minstens 70% van het loon. Terwijl er ook nog een ondergrens geldt van minimaal het minimumloon. Het kan zijn dat in de CAO of arbeidsovereenkomst afspraken staan, die de werkgever verplicht om een hoger percentage (max. 100%) te betalen.
Is uw werknemer in het tweede jaar nog steeds ziek, dan geldt dat u als werkgever nog steeds minimaal 70% van het loon moet doorbetalen. De plicht om aan te vullen tot minimumloon vervalt dan.

Dit risico kunt u deels afdekken via een verzuimverzekering.

WIA-verzekering

Wanneer een werknemer na twee jaar ziekte deels of helemaal niet in staat is om terug te keren bij zijn oude werkgever, dan kan het zijn dat hij in de WIA terecht komt. Het moet dan wel zo zijn dat de werknemer door de ziekte nog maximaal 65% van het oude loon kan verdienen. Wanneer uw werknemer geen ander werk vindt, dan zal zijn inkomen flink lager zijn. Dat geldt zeker voor werknemers die een hoger loon hadden dan het maximum SV-loon.

Als werkgever kunt u voor uw medewerkers een collectieve WIA-verzekering afsluiten. Dit kunt u voor uw medewerkers faciliteren. U kunt ervoor kiezen om uw medewerkers de premie te laten betalen of een gedeelte daarvan. Dat kunt u via het salaris verrekenen. Feit is wel, dat het op collectieve wijze regelen een stuk voordeliger is, dan wanneer een medewerker dit op eigen houtje gaat sluiten.

Verzuim- en WIA-verzekering

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met mij op.

Contact