Wie ben ik

Mijn naam is Teun Blokland (1962). Sinds 1986 ben ik bij verschillende verzekeraars werkzaam geweest. De eerste zeven jaar was ik actief in de collectieve pensioenbranche. Daarna ben ik overgestapt naar Inkomensverzekeringen. Tot de op dag van vandaag heb ik daar geen spijt van, integendeel.

Sindsdien heb ik mij bezig gehouden met alle facetten rond inkomensverzekeringen. Dat begon met claims op de individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) ondernemers. Later kwamen daar de Verzuim- en WAO-verzekeringen – in 2006 opgevolgd door de WIA – bij.

Naast het verzorgen van de AOV-uitkering aan de betreffende ondernemer hoorde ook het re-integreren in het arbeidsproces tot het takenpakket. Dat gebeurde met hulp van professionals als een medisch adviseur en arbeidsdeskundige.

Vanaf 1999 heb ik mij afwisselend bezig gehouden met acceptatie en advies van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Naast AOV adviseerde ik ook de overige inkomens- en ziektekostenverzekeringen, de huidige Basisverzekering. Van medio 2010 tot eind 2013 bezocht ik klanten, thuis of elders op locatie.

In al die jaren heb ik in de verschillende keukens van AEGON, Interpolis, Zilveren Kruis en Klaverblad Verzekeringen mogen kijken.

Met al die verschillende ervaringen rond het impactvolle verzekeringsproduct – dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering is – in mijn rugzak, heb ik besloten om mij als zelfstandig adviseur Inkomensverzekeringen te vestigen, met als specialisatie de AOV voor de ondernemer. Hem of haar te adviseren, hoe de financiële risico’s als gevolg van diens arbeidsongeschiktheid beperkt zou kunnen worden. Via een verzekering of op een andere manier? En ook in dat verband te wijzen op belangrijke zaken. De best passende verzekeraar erbij zoeken en niet te vergeten te bemiddelen bij de aanvraag. Of te begeleiden naar de andere oplossing.

Werkgevers kunnen bij mij terecht voor advies op het gebied van Verzuim- en WIA-verzekeringen.

Daarnaast bied ik mijn diensten voor AOV-advies aan voor collega-adviseurs.

Bij contacten met collega’s in mijn buitendienstperiode kondigde ik mijzelf wel eens aan als Blokland AOV Advies. Daar komt dan ook mijn bedrijfsnaam vandaan. Toen was het voor de grap; maar nu is het werkelijkheid én met een missie.